Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de vormpjes voor de roze koeken hierop.
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht.
Voeg aan de boter de koekenmix, 2 el witte chocoladepasta, 50g blauwe bes en het water (75 ml) toe en mix het geheel 2 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de koekvormpjes
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in ca. 25 tot 30 minuten gaar.
De koeken zijn gaar wanneer je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert. Laat de koeken goed afkoelen.
Vul een waterkoker en breng water aan de kook.
Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten.
Roer de glazuurmassa goed door elkaar en verdeel dit met een lepel over de koeken.
Laat de koeken nu nog minimaal 30 minuten staan en het glazuur uitharden.
Versier de roze koeken vervolgens met de decoratiestiften door strepen te trekken over het glazuur.
Lepel op iedere roze koek en klein beetje witte chocoladepasta
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes