Verwarm de oven voor
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Klop 140 gram boter met een mixer in een beslagkom zacht. Voeg de roze koekenmix en het water toe en meng alles met de mixer op de hoogste stand goed door elkaar. Verdeel het beslag over de springvorm.
Bak de roze koekenmix in circa 30-35 minuten gaar. Laat goed afkoelen en snijd over de breedte door zodat er twee lagen koek zijn. Smeer de frambozenjam op het midden van de onderste laag koek en zorg dat de randen vrij zijn.
Klop 100 gram boter met een mixer in een beslagkom glad. Voeg de melk en botercrème mix toe. Mix het geheel ca 1/2 minuut met de mixer op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige massa. Doe de botercrème in een spuitzak met kartelspuitmond. Spuit de botercrème decoratief op de onderste laag koek
Verdeel 2/3e van de frambozen over de botercrème.
Doe de glazuurmix in een beslagkom en voeg daar 25 ml heet water aan toe. Roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat 5 minuten rusten. Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel over de bovenkant van de taart. Decoreer de taart met de resterende frambozen, takjes rozemarijn, gouden bolletjes en optioneel wat poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart