Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de bijgeleverde vormpjes hierop.
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht.
Voeg aan de boter de roze koekmix en 75 ml water toe en mix het geheel 2 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag.
Voeg daarna de gewenste hoeveelheid Regenboog Fantasie-sprinkles toe en mix kort door op lage stand.
Verdeel het koekbeslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de koekvormpjes (ca. 55 g).
Baktijd: 25 - 30 Minuten
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in ca. 25-30 minuten gaar.
De roze koeken zijn gaar als je je vinger in het midden van de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet).
Laat de roze koeken vervolgens goed afkoelen.
Vul de waterkoker en breng water aan de kook.
Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat 5 minuten afkoelen.
Roer de roze glazuurmassa goed door tot een egaal mengsel, zonder zichtbare kleurpuntjes. Verdeel het glazuur vervolgens met een lepel over de koeken.
Strooi direct daarna nog wat extra Regenboog Fantasie-sprinkles over de roze koeken voor een feestelijke finishing touch.
Laat de roze koeken nog minimaal 30 minuten staan zodat het glazuur goed uithard.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes