Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe de 300 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem.
Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is.
Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht.Voeg aan de boter de rozekoekenmix en 75 ml water toe. Mix het geheel daarna op de hoogste stand in twee minuten tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de bodempjes van de bakvormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in 25-30 minuten gaar.
De koeken zijn gaar als je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet)
Laat de koeken goed afkoelen.
Vul een waterkoker en breng water aan de kook.
Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten.
Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel over de koeken.
Laat de koeken nu nog minimaal 30 minuten staan zodat het glazuur goed aan droogt.
Teken of print de 8 flamingo koppen uit en plak op de achterkant met plakband een satéprikkers. Plak aan de veren een satéprikkersmet plakband zodat er geen haartjes op de glazuur blijven plakken.
Steek de koppen en staarten in de roze koeken en plaats ze op en rond de taart.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart