Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is.
Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht.Voeg aan de boter de rozekoekenmix en 75 ml water toe. Mix het geheel daarna op de hoogste stand in twee minuten tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de bodempjes van de bakvormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in 25-30 minuten gaar.
De koeken zijn gaar als je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet)
Laat de koeken goed afkoelen.
Vul een waterkoker en breng water aan de kook.
Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.
Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten.
Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel over de koeken.
Laat de koeken nu nog minimaal 30 minuten staan zodat het glazuur goed aan droogt.
Teken of print de 8 flamingo koppen uit en plak op de achterkant met plakband een satéprikkers. Plak aan de veren een satéprikkersmet plakband zodat er geen haartjes op de glazuur blijven plakken.
Steek de koppen en staarten in de roze koeken en plaats ze op en rond de taart.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart