Meng bloem, gist en zout in een kom. Voeg melk, boter en de Citroenrasp toe en kneed het met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in ca. 5 minuten tot een elastisch deeg.
Baktijd: ongeveer 20 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Verdeel het deeg in drie gelijke delen (van ca. 300 g) en vorm hiervan dikke rolletjes. Laat de deegrolletjes op een plank afgedekt met een theedoek ongeveer 15 minuten rusten, bij kamertemperatuur.
Rol met de handen, de deegrolletjes uit tot slierten met een lengte van ongeveer 50 cm.
Leg de slierten verticaal naast elkaar. Druk ze aan de bovenkant op elkaar en vouw dit stukje naar onderen weg. Maak van de drie slierten een vlecht. Druk de eindjes op elkaar en vouw dit stukje weer naar onderen weg.
Leg de deegvlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het paasbrood af met een droge theedoek en laat deze minimaal 60 minuten rijzen op een warme plaats. Het deeg moet ongeveer 2 keer zo groot worden. Verwarm de oven voor.
Bestrijk de vlecht met losgeklopt ei. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat het brood op een rooster uitdampen en afkoelen.
Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. En schenk het over de paasbrood vlecht. Volg hierbij de vlechtlijnen, maar laat de vlakjes onbedekt.
Vergelijkbare recepten
Brood
Brood