Bereid het beslag voor de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het beslag over 3 tot 5 kommetjes (afhankelijk van hoeveel kleuren je de regenboogtaart wilt geven).
Voeg per kommetje met beslag een paar druppels kleurstof toe om een lichte kleur te creëren, voeg meer kleurstof toe om bijvoorbeeld een donkere kleur te creëren. Wanneer je bijvoorbeeld een paarse kleur wilt maken, voeg je een paar druppels blauw en rood aan het beslag toe. Roer nu met een theelepel het beslag en de kleurstof goed door, tot alles goed gemengd is en egaal van kleur is. Schep met een eetlepel afwisselend de diverse gekleurde beslagen in de springvorm, herhaal dit totdat al het regenboogtaart beslag in de springvorm zit.
Strooi circa 1/4 van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de regenboogtaart in 50 - 55 minuten gaar. Laat de taart zonder de springvorm afkoelen op een rooster. Bestrooi de regenboogtaart vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker.
Baktijd: 50 - 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart