Voordat je de Wolken cake bereid, begin je met de appels. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Verhit boter in de pan en voeg de appelblokjes toe (let op: doe dit op een lage temperatuur). Bak de appeltjes goudbruin en voeg daarna de suiker en het kaneel toe. Verwarm totdat de suiker begint te karamelliseren. Haal dan de pan van het vuur en laat de appeltjes goed afkoelen.
Bereid het beslag voor de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor. Schep het beslag in de springvorm en verdeel de helft van de appeltjes over het beslag.
Strooi circa 1/4 deel van de poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de cake onderin de oven in ca. 50-55 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake zonder de springvorm afkoelen op een rooster.
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 50 - 55 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Bestrooi de cake vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker. Serveer de cake op een bordje met een schepje van de overgebleven appels.
Schep ook stukje appels door het beslag voor stukjes appel in de cake.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake