Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet in met bakspray. Plaats een rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Snijd de boter in klontjes doe deze met de bloem, de suiker en het zakje vanillesuiker in een beslagkom. Mix voorzichtig op de laagste stand tot een kruimelig deeg. Leg de kruimels op de bakplaat en druk met handen of met de bolle kant van een lepel tot één geheel. Plaats de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Baktijd: 20 Minuten
Doe in een beslagkom de Wolkenmix, de eieren en de slagroom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand tot een massa. Klop vervolgens het beslag in 3 minuten luchtig.
Verdeel het Wolken Choco-Kokos beslag over de gebakken koekbodem. Plaats de bakplaat opnieuw in de oven en bak voor ongeveer 40 minuten. Controleer of de plaatcake gaar is met behulp van een sateprikker.
Baktijd: 40 Minuten
Als het cakebeslag goed gaar is laat je de cake buiten de oven afkoelen. Als deze goed is afgekoeld verdeel je het zakje Dr. Oetker Cake&Taartvulling Chocolade over de wolken choco-kokoslaag. Bestrooi dit met het zakje kokos-poedersuiker.
Snijd de plaatkoek Wolken Choco-Kokos Cake in mooie gelijke stukjes en serveer ze op een schaal.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake
Cake