Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Leg een bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de rand erop en sluit de springvorm. Vet de randen in met wat boter of bakspray
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag daarna in 3 minuten luchtig.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa ¼ van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de cake vervolgens onderin de oven op een rooster in 50 tot 55 minuten gaar en goudbruin.
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom samen met de suiker stijf. Snijd de taart doormidden en bestrijk de onderste helft van de cake met de opgeklopte room. Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de slagroom. Leg vervolgens de bovenste plak van de taart op de banaan.
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er vervolgens een paar druppeltjes gele kleurstof door. Bestrijk de taart met geel glazuur en decoreer eventueel nog met de Dr. Oetker Chocoladestift bruin.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart