Vet de vorm in met Dr. Oetker Bakspray. Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Klop de boter met de mixer glad en romig in ca. 3 minuten. Voeg cakemix, eieren en melk in een keer toe en roer het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het beslag met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm.
Schenk het wortelsap in een hoge kom en roer een half zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom en de eidooier er door. Meng het met de mixer op de middelste stand tot een egaal geheel en klop het daarna 1 minuut met de mixer in de hoogste stand.
Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit spiraalsgewijs de room op de bovenkant van het cakebeslag.
Bak de wortelcake in ca. 60 minuten gaar. De wortelcake blijft een beetje vochtig door de banketbakkersroom.
Baktijd: 60 Minuten
Laat de wortelcake in de vorm helemaal afkoelen, maak na ca. 10 minuten met een mes de rand los.
Knip van oranje papier een smalle strook en schrijf hierop met stift een oranje kreet, zoals 'Doelpunt!', 'Hup Holland Hup' , 'We are the Champions', 'Viva Hollandia', of 'Oranje WK Kampioen'. Plak de strook aan beide kanten aan de twee satéprikkers en prik deze in de oranje wortelcake.
Vergelijkbare recepten
Cake
Cake
Cake