Zo moet je de stoofpeertjes maken: schil de stoofperen, halveer ze en verwijder het kroontje en de klokhuizen. Leg de peren in een niet te grote pan, voeg de suiker toe en zoveel glühwein dat de peren ruim onder liggen en breng het op hoog vuur aan de kook. Laat de stoofpeertjes 5 minuten koken.
Opstijftijd: ongeveer 180 Minuten
Zet de pan met de deksel erop op een heel laag vuurtje (op de kleinste pit) en stoof de peren in 3 uur mooi rood en gaar.
Laat de peren in het stoofvocht helemaal afkoelen. Neem de stoofpeertjes uit de pan en laat ze, in een zeef boven de pan, goed uitlekken. Bewaar het perenvocht.
Voeg de gemalen kaneel toe aan de bodemmix. Bereid de taartbodem verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast.
Dep de stoofpeertjes droog met keukenpapier en schik ze met de bolle kant naar boven in een cirkel op de bodem van de kwarktaart. Bereid de taartmix met 300 ml water, vanillekwark en slagroom volgens de aanwijzingen. Schenk het taartmengsel over de peren in de vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de stoofpeertjes kwarktaart tenminste 2 1/2 uur opstijven in de koelkast.
Bereid de Taartina met 250 ml perenvocht. Laat het wat afkoelen, schenk het op de kwarktaart en roer daarbij een beetje van de kwark door de gelei, zodat een marmereffect ontstaat.
Laat de stoofpeertjes kwarktaart voor het serveren nog tenminste een 1/2 uur in de koelkast afkoelen.
Opstijftijd: 90 Minuten
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart