Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 60 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C
Temperatuur heteluchtoven: 110 °C
Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.
Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.
Bak de Meringue in ongeveer 60 minuten op 120º C gaar. Laat de oven hierna dicht en laat de Meringues ongeveer twee uur drogen.
Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels.
Klop de slagroom met de Klop-fix stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.
Laat de stoofpeertjes uitlekken.
Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasje mooi vol zijn.
Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels over te strooien.
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes