Doe de boter in een kom. Meng met een mixer de boter zacht en voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng het tot goed gemengd is. Mix het daarna 1/2 minuten op de hoogste stand door.
Meng de bloem met Backin, voeg het beetje bij beetje en afwisselend met de karnemelk in delen toe aan het botermengsel. Mix ondertussen met de mixer op de middelste stand. Voeg daarna de honing toe en mix het nog even goed door.
Vet het wafelijzer in met een beetje boter of bakspray. Zet het wafelijzer op de middelste temperatuur en laat het goed warm worden. Controleer eventueel de handleiding van het wafelijzer.
Vul het wafelijzer met het wafelbeslag. Bak de wafels goudbruin en krokant. Het is een afhankelijk van de grootte van het wafelijzer hoe lang ze moeten bakken. Bak in totaal vier wafels.
Klop de slagroom stijf met 1 en 2 zakjes Klop-Fix. Meng in een andere kom de kwark, suiker en citroensap. Spatel de geklopte slagroom erdoor.
Was de frambozen en aardbeien en dep ze droog. Snij ongeveer een derde van de aardbeien in plakjes (ongeveer 100 gram).
Leg een wafel op een mooi serveerbord. Bestrijk de wafel met ongeveer een kwart vanhet slagroom-kwarkmengsel. Verdeel een kwart van de frambozen en eenderde van de aardbeienplakjes over de room. Leg de volgende wafel er bovenop en herhaal dit.
Bestrijk de bovenste wafel met het overgebleven kwark-slagroom mengsel. Verdeel de hele aardbeien en de laatste frambozen er over. Strooi tot slot de gehakte pistachenoten er over.
Het lekkerst is om de wafeltaart gelijk te serveren. Wil je liever even wachten zet de wafeltaart tot serveren in de koelkast. Leg vlak voor het serveren de muntblaadjes op de taart en bestrooi de wafeltaart met poedersuiker.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart