Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Doe de volkoren pannenkoekmix in een beslagkom en voeg 300 ml melk, 2 eieren en 3 el olie (30 ml) toe.
Mix het geheel met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.
Rasp de citroen en schraap het merg uit het vanillestokje. Schep de helft van de citroenrasp en de vanille door het beslag.
Klop het beslag daarna op de middelste stand tot een glad geheel.
Smelt een beetje margarine in de koekenpan en schenk het volkorenbeslag met een volle saus- of ijslepel in de pan voor een pancake van ca. 10 cm doorsnee. Bak twee minuten aan beide kanten. Herhaal tot het beslag op is.
Doe de gemengde noten in het ovenschaaltje en schuif de voorverwarmde oven in. Bak gedurende 10 minuten. Haal de nootjes uit de oven en hak ze, met een groot mes, fijn.
Pers de citroen uit en meng de mascarpone met 1 eetlepel citroensap.
Verdeel de pannenkoeken over 4 bordjes. Garneer met toefjes mascarpone, ahornsiroop, gehakte noten en wat citroenrasp.
Vergelijkbare recepten