Verwarm de oven voor op 180˚C. Spuit de bakplaat in met een dun laagje Dr. Oetker Bakspray.
Baktijd: 10 - 12 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Roer de boter en de suiker met behulp van een mixer romig. Voeg de eidooier en het amandel aroma toe en mix tot een egale massa. Meng de bloem, het bakpoeder en de fijn gemalen amandelen door elkaar en mix met de deeghaken door het botermengsel. Kneed het deeg 1 á 2 minuten door op een met bloem bestoven werkblad tot je een zacht soepel deeg krijgt.
Rol het deeg uit met een deegroller tot een plak van ca. ½ cm dik. Steek met de koekjes uitsteker de vlinders uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Rol het deeg weer uit indien nodig en steek meer vlinder koekjes uit. Bak de koekjes ca. 10 á 12 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes ca. 10 minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat afhaalt.
Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.
Doe het glazuur in een spuitzak met een klein rond spuitmondje. Bedek de vleugels van de vlinderkoekjes met een dun laagje witte icing een paar mm van de rand, de icing loopt nog wat uit). Meng in apart schaaltje ongeveer 3 el witte cookie icing met een beetje rode kleurstof tot een egale kleur. Bestrijk het lijfje van de vlinderkoekjes hiermee. Decoreer de randen van de koekjes met Dr. Oetker Cupcake Zachte Parels.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes