Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.
Opstijftijd: 120 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 150 °C
Temperatuur heteluchtoven: 130 °C
Smelt 25 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de kruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe de MonChou Zacht & Luchtig (herkenbaar aan het kuipje) en de crème fraîche in een kom en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).
Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen).
Verdeel het cheesecake-mengsel gelijkmatig over de bakvorm.
Knip een bovenhoekje van het zakje saus en verdeel de saus in vier strepen over de breedte van het beslag.
Trek met een mes in de lengte vier strepen door de saus. Doe dit steeds in tegengestelde richting. Zo krijg je een leuk patroon.
Plaats de bakvorm op het rooster net onder het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de cheesecake in ca. 50 minuten gaar. De cheesecake stijft tijdens koelen nog verder op. Als je de randen van de cheesecake iets gekleurd wilt hebben, laat de cheesecake dan maximaal 10 minuten langer bakken.
Laat de Cheesecake goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal een 2 uur in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak