Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.
Positie rooster: Onder
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Vet de springvorm in met boter of een bakspray.
Klop de eiwitten heel stijf in een vetvrije kom. Meng de zachte boter of margarine in een andere mengkom met een mixer met garden tot een gladde massa. Voeg al roerende de suiker en vanillesuiker toe tot één massa. Roer geleidelijk de eidooiers erdoor op de hoogste stand.
Meng de bloem met cacao, backin, geraspte amandelen en chocoladevlokken. Roer dit bloemmengsel in 2 delen kort door het dooiermengsel. Roer voorzichtig het stijfgeklopte eiwit met de mixer met garden kort op medium stand.
Giet het beslag in de springvorm en strijk het glad. Plaats de springvorm op het rooster en bak in ongeveer 30 minuten gaar.
Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster, tot de taart helemaal is afgekoeld.
Hol met een eetlepel de binnenkant van de chocoladetaart uit (1/2 cm diep) en laat 1 cm langs de rand vrij. Verkruimel de taart kruimels grof en bewaar ze in een schaaltje.
Schil de bananen, halveer ze in de lengte, besprenkel ze met citroensap en leg ze in de uitgeholde bodem.
Klop de slagroom met de Klop-Fix, suiker en vanillesuiker goed stijf en roer de chocolade vlokken erdoor.
Verdeel de vulling over de bodem en strijk het met een groot mes tot een bolvormige taart. Verdeel de overgebleven kruimels over de taart en druk dit licht aan.
Laat het Verwen Boltaart Chocolade 2 uur opstijven in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart