Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Leg het bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen goed in met boter of margarine of gebruik Dr. Oetker Bakspray.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom. Mix het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel de helft van het beslag over de springvorm en strijk het glad.
Voeg de cacaomix en een eetlepel melk aan het overige beslag toe. Klop het een halve minuut op de hoogste stand tot een egaal chocoladebeslag. Verdeel het donkere beslag over het lichte beslag en roer met de vork, zodat een marmereffect ontstaat.
Strooi vlak voor het bakken ongeveer een kwart van de poedersuiker met een zeefje over het beslag. Bak de chocolade-marmertaart in ca. 50-55 minuten gaar. Je kunt controleren of de taart gaar is door met een sateprikker in het midden van de taart te prikken. Als deze er schoon uit komt is de marmer-chocoladetaart gaar. Laat anders de marmer-chocoladetaart nog 5 tot 10 minuten verder garen.
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Verwijder na het bakken de springvorm rand en laat de chocoladetaart goed afkoelen op een rooster.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en Mix voor Botercrème toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar, totdat de crème iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.
Voeg 1 theelepel Citroen Aroma toe en klop het in ca. 1 minuut op de middelste stand luchtig.
Snijd de afgekoelde chocoladetaart iets boven het midden, horizontaal door. Haal het bovenste gedeelte er af. Leg de onderste helft op een serveerbord. Steek daar met de ronde uitsteker (10 cm) in het midden een rondje uit. Hol voorzichtig uit met een lepel. Zorg dat op de bodem nog een laagje taart overblijft.
Vul de holte van het onderste gedeelte met zoveel mogelijk chocoladebolletjes. Bestrijk deze taartlaag aan de bovenkant met een laagje citroenbotercrème. Pak nu het bovenste gedeelte en hol deze ook in het midden een beetje uit. Leg deze laag op de onderste taarthelft.
Bestrijk de zijkant en bovenkant van de taart met een laagje botercrème.
Nu kun je de chocoladetaart bekleden met Rolfondant Wit. Rol een cirkel uit met een doorsnede van circa 45-50 cm. Gebruik poedersuiker op het aanrechtblad, zodat het fondant niet blijft plakken aan het werkblad.
Strijk nu voorzichtig met de hand de fondant glad over de taart. Met een scherp mesje kun je de overtollige fondant afsnijden. Smelt de Choco Dip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dip een mes in de gesmolten Choco Dip en trek strepen over de taart.
Als extra uitdaging maken we decoraties van de overgebleven Choco Dip. Leg een bakpapiertje op het aanrechtblad. Trek met de gesmolten Choco Dip horziontale en verticale streepjes over elkaar op het bakpapier. Laat het hard worden in de vriezer (minimaal 20 minuten) en versier de Verrassings Chocoladetaart ermee. Je kunt de decoraties helemaal naar eigen creativiteit maken. Van bloemen, tot vlinders tot .... we zijn benieuwd wat jij er mee maakt!
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart