Ontdooi vooraf 400 g rood fruit uit de diepvries.
Smelt 125 g plantaardige margarine in een steelpannetje. Gebruik ondertussen een hakmolen of keukenmachine om alle tarwe biscuitjes tot fijne kruimels te malen.
Neem het pannetje van het vuur en roer de fijngemalen tarwe biscuit kruimels door de gesmolten margarine.
Snijd de aardbeien in plakjes en de druiven doormidden. Rasp de pure chocolade.
Gebruik de mixer met gardes om het ontdooide rode fruit in de beslagkom te pureren (een staafmixer is niet aanbevolen).
Doe 150 ml water in een steelpannetje en voeg 4 zakjes vegatine toe. Meng dit tot een gladde vloeistof en voeg de fruitpuree toe. Verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur.
Meng vervolgens de vegan creamcheese door de fruitpuree.
Meng de vegan opkloproom en de suiker in een beslagkom en klop het geheel 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig.
Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het fruitmengsel en roer het door (familie maken). Giet vervolgens dit fruitroom-mengsel bij de resterende opgeklopte room en spatel het voorzichtig door.
Doe in iedere ijscoupe 3 eetlepels kruimelmengsel. (Niet aandrukken!)
Schenk 5 eetlepels parfait fruitmengsel in iedere ijscoupe.
Leg er wat plakjes vers fruit op en druk dit lichtjes aan.
Herhaal de laagjes 3 eetlepels kruimels, 5 eetlepels fruitmengsel en vers fruit tot de coupes goed zijn gevuld. Maak de coupes af met de geraspte chocolade, restjes bodemmix en nog wat aardbeien.
Laat de coupes minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast. Het lekkerste is om ze in de ochtend te maken en in de avond als toetje te eten!
Opstijftijd: 150 Minuten
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes