Laat de aardbeien vooraf goed ontdooien. Vermaal 220 g tarwebiscuitjes in een hakmolen of keukenmachine tot fijne kruimels. Zet ook alvast de glaasjes klaar die je wilt gebruiken.
Smelt 125 g plantaardige margarine in een steelpannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de tarwe biscuitkruimels door de gesmolten margarine.
Bedek de bodem van de glaasjes met een laagje van de bodemmix. Dit hoeft niet heel stevig aangedrukt te worden.
Gebruik de mixer met gardes om de ontdooide aardbeien in de beslagkom te pureren (een staafmixer is niet aanbevolen).
Doe 150 ml water af in een steelpannetje en voeg 4 zakjes Dr. Oetker Vegatine toe. Meng dit tot een gladde vloeistof.
Voeg de aardbeienpuree toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de vegan creamcheese door de fruitpuree.
Opstijftijd: 90 Minuten
Doe de vegan slagroom met de suiker in een beslagkom en klop het geheel in 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig.
Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het fruitmengsel en roer het tot een geheel.
Meng hierna dit aardbei roomkaas-mengsel bij de resterende opgeklopte vegan room en spatel het voorzichtig door.
Verdeel de aardbei roomtaartcocktail over de kruimelbodem in de glaasjes. Plaats de glaasjes minimaal 2½ uur in de koeling om op te stijven.
Opstijftijd: 150 Minuten
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart