Laat 400 g aardbeien vooraf volledig ontdooien.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Breek de tarwe biscuit in stukken en doe in een hakmolentje of keukenmachine. Maal dit tot fijne kruimels.
Smelt 125 g margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de tarwe biscuitkruimels door de gesmolten margarine.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Gebruik de mixer met gardes om de ontdooide aardbeien in de beslagkom te pureren (een staafmixer is niet aanbevolen).
Doe de afgewogen hoeveelheid water af in een steelpannetje en voeg 4 zakjes Dr. Oetker Vegatine toe. Meng het tot een gladde vloeistof.
Voeg de fruitpuree toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de vean creamcheese door de fruitpuree.
Meng de vegan room en de suiker in een beslagkom en klop het geheel 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig.
Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het fruitmengsel en roer het door (familie maken).
Doe vervolgens het fruit-met-vegan roomkaasmengsel bij de resterende opgeklopte room en spatel het voorzichtig door.
Schenk het taartmengsel over de kruimelbodem.
Laat de taart tenminste 2½ uur opstijven in de koeling.
Opstijftijd: 150 Minuten
Versier de taart eventueel met gehalveerde aardbeien en blauwe bessen.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart