Ontdooi het diepvriesfruit ruim van te voren in de beslagkom (of gebruik later de magnetron).
Leg een vel bakpapier op de bodem van de springvorm, plaats de ring erop, en sluit deze.
Smelt 125 gram harde margarine in een pannetje. Verkruimel ondertussen de tarwebiscuits zo fijn mogelijk.
Neem het pannetje van het vuur, als de margarine gesmolten is, en meng de verkruimelde biscuits er door.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het koekjesmengsel en druk het stevig aan de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm ca. 10 minuten in de koeling.
Gebruik de mixer met gardes om het ontdooide rode fruit in de beslagkom te pureren (een staafmixer is niet aanbevolen).
Weeg het water af in een steelpannetje en voeg de Dr. Oetker Vegatine toe en meng het tot een gladde vloeistof.
Voeg de fruitpuree toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de roomkaas door de fruitpuree.
Meng de vegan room en de suiker in een beslagkom en klop het geheel 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig.
Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het fruitmengsel en roer het door (familie maken).
Giet vervolgens het fruit / roommengsel bij de resterende opgeklopte room en spatel het voorzichtig door.
Giet het geheel in de springvorm en laat het gedurende minimaal 2,5 uur in de koelkast opstijven.
Opstijftijd: 150 Minuten
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart