Weeg het water af in een steelpannetje en voeg 1 zakje Dr. Oetker Vegatine toe en meng het tot een gladde vloeistof.
Voeg de pure chocoladepasta toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de pure chocolade door het mengsel.
Meng de room en de suiker in een beslagkom en klop het geheel 2-3 minuten op de hoogste versnelling luchtig.
Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het chocolademengsel en roer het door (familie maken)
Giet vervolgens het choco/ roommengsel bij de resterende opgeklopte room en “spatel” het voorzichtig door.
Giet de vegan chocolademousse in de dessertcoupes of -bakjes en laat de chocolade mousse \ minimaal 2,5 uur staan in de koekkast. Je kunt ook bolletjes scheppen met een ijslepel!
Opstijftijd: 150 Minuten
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes