Bekleed het cakeblik met bakpapier.
Laat de aardbeien vooraf goed ontdooien. Vermaal 220 g tarwebiscuitjes in een hakmolen of keukenmachine tot fijne kruimels
Smelt 125 g plantaardige margarine in een steelpannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de tarwe biscuitkruimels door de gesmolten margarine.
Schep de koekjesbodem in het cakeblik en duw aan. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
Gebruik de mixer met gardes om de ontdooide aardbeien in de beslagkom te pureren (een staafmixer is niet aanbevolen).
Doe 150 ml water af in een steelpannetje en voeg 4 zakjes Dr. Oetker Vegatine toe. Meng dit tot een gladde vloeistof.
Voeg de aardbeienpuree toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de vegan creamcheese door de fruitpuree.
Doe de vegan slagroom met de suiker in een beslagkom en klop het geheel in 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig.
Schep de chocolatechips door de taartvulling.
Schep de vulling op de koekjesbodem en laat minimaal 90 minuten in de koelkast opstijven.
Smelt voor het serveren de margarine met de pure chocolade en creëer een swirl over de roze vulling.
Haal de cheesecake uit het cakeblik en snijd in repen en je Vegan cheesecake bars zijn klaar!
Schep 2 grote eetlepels opgeklopte room bij het fruitmengsel en roer het tot een geheel.
Meng hierna dit aardbei roomkaas-mengsel bij de resterende opgeklopte vegan room en spatel het voorzichtig door.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak