Ontdooi vooraf 400 g diepgevroren aardbeien.
Leg een vel bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Verkruimel de tarwebiscuit in een hakmolentje of keukenmachine.
Smelt 125 g margarine in een pannetje. Neem vervolgens het pannetje van het vuur en roer de kruimels door de gesmolten margarine.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Gebruik de mixer met gardes om de ontdooide aardbeien in de beslagkom te pureren (een staafmixer is niet aanbevolen). Hak ook de witte chocolade alvast fijn.
Doe 150 ml water af in een steelpannetje en voeg 4 zakjes Dr. Oetker Vegatine toe en meng het tot een gladde vloeistof.
Voeg de fruitpuree toe en verhit onder regelmatig roeren tot het begint te koken. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken en haal het pannetje van het vuur. Meng vervolgens de rvegan creamcheese en 2 eetlepels kokosrasp door het aardbeimengsel.
Meng de vegan opkloproom en de suiker in een beslagkom en klop het geheel 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig.
Schep 2 grote eetlepels van de opgeklopte vegan room bij het fruitmengsel en roer het door (familie maken).
Giet vervolgens het fruit-roommengsel en de helft van de witte chocolade bij de resterende opgeklopte vegan room en spatel het voorzichtig door elkaar tot een massa.
Schenk het geheel in de springvorm.
Verdeel met behulp van bijv. een lepel de vegan yoghurt puntsgewijs op de taart. Pak een satéprikker en trek lijnen tussen de bolletjes yoghurt zodat er een mooi patroon ontstaat.
Schenk nu de aardbeiensaus over de taart. Doe dit voor een mooi effect op dezelfde manier als met de vegan yoghurt en het satéstokje.
Laat de vegan aardbeientaart tenminste 2½ uur opstijven in de koeling.
Opstijftijd: 150 Minuten
Verdeel vlak voor serveren van de vegan aardbeientaart de rest van de witte chocolade en nog wat kokosrasp.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart