Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de cakevormpjes erop. Verwarm de oven voor.
Voeg aan de cupcakemix de eieren, melk, en boter toe, en draai 10 tot 15 keer aan de vanillemolen om voldoende verse vanille toe te voegen. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een glad beslag.
Klop het cupcakebeslag met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels of ijsbolletjestang over de cakevormpjes.
Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar.
Je kunt controleren of de cupcakes gaar zijn door er licht met de vinger op te drukken. Veert de cupcake iets terug, dan is de cupcake gaar.
Na het afkoelen zijn de cupcakes klaar om te versieren.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de koude melk en de botercrème mix toe, en meng goed. Voeg daarbij ook 1 gram (ongeveer 1 theelepel) verse vanille toe uit de vanillemolen en meng het geheel door de botercrème voor een rijke vanillesmaak.
Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met gardes op de laagste stand door elkaar.
Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de hoogste stand tot een luchtige botercrème.
Doe de vanille botercrème in een spuitzak met een spuitmond naar keuze. Spuit vervolgens mooie toefjes op de volledig afgekoelde cupcakes, zodat elke cupcake een romige topping krijgt.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes