Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en klop het zacht en romig.
Voeg 1 ei toe en klop het beslag ongeveer een minuut. Daarna kun je het volgende ei toevoegen. Herhaal dit met alle eieren.
Meng de melk, bloem, baksoda en kruiden erdoor en mix het even door.
Plaats papieren cupcakevormpjes in een cupcakebakvorm en verdeel het vanille-chai cupcakesbeslag over de vormpjes. Bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Baktijd: 20 - 25 Minuten
Laat de Chai cupcakes na het bakken 10 minuten afkoelen en haal ze voorzichtig uit de bakvorm.
Mix de ingrediënten voor de Chai topping, behalve de peper, tot een romig geheel. Spuit een toef crème op iedere Chai cupcake en bestrooi de Vanille Chai Cupcakes met een heel klein beetje peper.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis