Bak chocolade cupcakes en laat ze goed afkoelen. Haal ze uit de papieren vormpjes en snijd van de bovenkant ongeveer 1 a 2 cm af. Steek uit die bovenkant met een hartvormige uitsteker, voorzichtig, een hart. (Doe dit voorzichtig, om scheuren van de cake te voorkomen.)
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 170 °C
Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en kleur het met roze of rode kleurstof. Zet de volgende spulletjes alvast klaar: chocodip wit (of bruin), roze/rode strooidecoratie.
Bestrijk de onderste laag van de cupcake met een royale laag botercrème.
Leg de bovenzijde er weer op en druk voorzichtig aan. Vul eventueel het hart wat meer op met botercrème.
Strooi poedersuiker over de cupcake. Gebruik, om het hart te bedekken, het cakehartje dat je er eerder hebt uitgesneden.
Verwarm de chocodip en dip de cupcake tot net aan de rand met de vulling in de choco dip. Laat even drogen.
En dip daarna de onderzijde van de cupcake met de chocodip in de gekleurde strooidecoratie. Laat de valentijn cupcake op bakpapier drogen.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes