Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Doe de boter in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer.
Voeg de koekjesmix en het ei toe en meng het geheel met de mixer met deeghaken tot een deeg. Meng de chocolate chips erdoorheen.
Rol het deeg uit tot een staaf van 20 cm en snijd deze in 8 plakken. Druk uit elk koekje een hartje. Snijd hartjes uit de koekjes als je geen uitsteekvormpje hebt. Leg de plakken vervolgens op de bakplaat.
Optioneel: gebruik het overige deeg om letters of mini-koekjes te maken.
Optioneel: koel de koekjes gedurende 20 minuten in de koelkast om te voorkomen dat de hartjes uitlopen tijdens het bakken.
Plaats de bakplaat in het midden in de voorverwarmde oven en bak de Cookies Chocolate Chips in ongeveer 10 minuten gaar. Let op: de koeken zijn nog zacht, als je ze uit de oven haalt.
Baktijd: 10 - 15 Minuten
Laat de koeken eerst 5 minuten op de bakplaat afkoelen, daarna nog 30 minuten op een rooster.
Breng in de tussentijd water aan de kook en giet dit in een kom.
Leg vervolgens het zakje in de kom gedurende minimaal 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onderwater blijft.
Haal het zakje uit het hete water en kneed het zakje glazuur goed door.
Knip de bovenhoek van het zakje met het glazuur af. Giet het glazuur in een kom. Vervolgens dip je de afgekoelde koekjes voor de helft in het glazuur. Besprinkel de koekjes met de suikerhartjes. Leg vervolgens de koekjes op een vel bakpapier om af te koelen en het glazuur op te laten stijven.
Vergelijkbare recepten
Koekjes
Koekjes
Koekjes