Vet de tulbandvorm in en verwarm de oven voor. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker schuimig in een mengkom. Meng de eieren een voor een door het beslag terwijl u blijft mixen. Voeg ondertussen ook het citroenaroma en het zout toe. Zeef de bloem en het bakpoeder afwisselend met de melk door het beslag. Schep ondertussen het beslag erdoor. Voeg zoveel melk toe, tot het deeg als een dik lint van de lepel loopt.
Was de krenten en rozijnen en dep ze droog met keukenpapier. Schep ze op het laatste moment door het deeg (je kunt eventueel de krenten en rozijnen door de bloem wentelen om het zakken naar de bodem te voorkomen). Doe het beslag in de vorm en bak de tulband iets onder het midden van de voorverwarmde oven.
Baktijd: 65 - 70 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak