Neem de bakvorm en vet deze goed in. Dit gaat het eenvoudigst met een bakspray.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Voeg de Dr. Oetker Biscuit mix samen en maak het biscuitbeslag volgens de bereidingswijze op het pak van Dr. Oetker Biscuit mix. Doe 1/3 van het biscuitbeslag in de springvorm van 20cm en 2/3 van het biscuitbeslag in de springvorm van 24cm.
Bak de biscuittaarten. Haal de biscuittaarten na het bakken uit de vormen en laat deze minstens 1 uur goed afkoelen.
Positie rooster: Midden
Baktijd: 30 - 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Maak de zakjes botercrème 1 voor 1 volgens aanwijzing op de verpakking. Voeg de botercrème niet samen.
Houd één pakje botercrème wit. De andere botercrème kleuren we in drie tinten roze. Kleur een pakje witte botercrème licht roze met een paar druppeltjes Dr. Oetker rode kleurstof. Wanneer deze licht roze is gekleurd haal je 2/3 eruit en doe je dit in een andere kom. Kleur 2/3 deel licht roze botercrème nog donkerder en haal 1/2 eruit en doe dit in een andere kom. Maak het laatste deel met een beetje roze kleurstof het donkerst roze. Nu heb je één kom met witte botercrème. En drie kommentjes met drie tinten roze botercrème.
Pak de biscuittaart van 24 cm. Snij deze schuin door midden met een kartelmes. Snijd een 0,5cm vanaf de bovenste rand naar 1cm boven de onderste rand. Zo heb je een schuine biscuittaart.
Pak het bovenste deel van deze taart op en draai deze om. Besmeer het onderste deel met de witte botercrème en leg daarna het bovenste deel van de biscuittaart met de brede zijde bovenop de brede zijde van de de onderste biscuittaart
Smeer nu de hele taart af met witte botercrème.
Herhaal stap 7,8 en 9 ook voor de biscuittaart van 20 cm.
Nu gaan we de biscuittaart van 24cm versieren. Pak de drie kommentjes botercrème met de roze kleuren. Begin met de donkerste. Pak het paletmes en doe daar wat botercrème op. Smeer nu een brede rand van ongeveer 1,5cm op de onderste laag van de taart. Pak nu de middelste kleur botercrème en smeer boven de donkerste kleur een brede rand van ongeveer 1,5cm met botercrème. Voor het laatste deel pak je de meeste lichte roze botercrème en smeer je dit uit op de delen waar nog witte botercrème opzit.
De taart van 20cm is bekleed met botercrème en mag nu versierd worden met de discodip. Doe de discodip in je handpalm en druk dit tegen de zijkant van de taart aan. Ga zo de hele taart rond. Strooi de discodip aan de bovenkant van de taart.
Creeër nu het wow effect door de taart te stapelen. Gebruik de chocoladesticks om de taarten op elkaar te kunnen stapelen. Steek de chocoladesticks in het midden van de taart van 24cm. Stapel de biscuittaart van 20cm op de biscuittaart van 24cm waar de chocoladesticks zitten met de helling in tegenovergestelde richting.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart