Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.
Baktijd: 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de Mon Chou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
Opstijftijd: 30 Minuten
Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens aanwijzing op de verpakking. Als je geen chocoglazuur wilt gebruiken kun je het rolfondant ook gewoon over het cakebolletje plakken.
Rol de fondant uit tot een grote plak en steek daar met de ronde uitsteker of het glas cirkels uit. Smeer de cakepop vervolgens aan de bovenkant een beetje in met Topping vanille en leg de cirkel van fondant in het midden op de cakepop. Drapeer de fondant heel losjes om de cakepop heen. Zo krijg je allemaal plooien en vormt zich vanzelf het spookje. Op een glad stuk teken je met een chocostift grappige oogjes en monden zodat het echte spookjes lijken.
Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Giet de gesmolten Chocoglazuur uit de zakjes in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje bijna kokend water, zodat het glazuur vloeibaar blijft. Zorg ervoor dat de kom diep genoeg is om het cakebolletje er helemaal in onder te dompelen.
Doop 1 cm van het lollystokje in de Chocoglazuur. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Chocoglazuur snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Doe dit met alle cakebolletjes en laat ze een kwartier staan om uit te harden.
Vergelijkbare recepten
Cakepops
Cakepops