Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Doe 300 ml water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Voeg drie druppels Wilton eetbare kleurstof toe en meng nogmaals tot het beslag oranje kleurt.
Schenk het kwarkmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2½ uuropstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 150 Minuten
Spuit vanuit het midden van de kwarktaart vijf cirkels met behulp van de Dr. Oetker decoratiestift choco. Trek met behulp van een cocktailprikker ca. 8 strepen vanuit het midden van de taart naar de buitenkant. Zo ontstaat er een spinnenweb.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart