Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter of gebruik bakspray.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Doe het zakje mix Biscuittaart, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk glad. Bak de taart in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Snijd de taart in 2 lagen.
Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf. Meng de mascarpone, de basterdsuiker en het citroensap in een kom. Spatel de opgeklopte slagroom erdoor.
Leg een cakehelft op een taartschaal en verdeel er 2 eetlepels kersenjam over. Laat ongeveer 1 cm ruimte vrij aan de rand. Smeer er daarna ongeveer 1/3 van de crème op.
Leg de volgende helft van de cake erop en smeer er 2 el kersenjam op. Verdeel 1/3 van de room en breng deze aan op de laatste laag.
Smeer een klein beetje van de room dun uit over de cake, doe de rest van de citroenroom in een spuitzak, snij een gaatje van 1 cm in het uiteinde van de spuitzak en plaats enkele toeven. Zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Leg de rozemarijn voorzichtig als dennenbomen in de taart. Versier de naked cake met Dr. Oetker Glamour Mix of The Taste of Christmas Christmas Party.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart