Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een beetje af te koelen.
Gebruik ondertussen een garde om het eigeel, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad.
Zet dan apart om af te koelen.
Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal). Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen.
Klop de slagroom (100 ml) met een zakje vanillesuiker stijf op. Verdeel dit over 4 dessert- of ijsbakjes. Snij een klein hoekje uit de diepvrieszak. Knijp het ijs over de room zodat er een spaghetti sliert ontstaat en plaats de 4 bakjes nog 1 tot 2 uur in de vriezer bij -18 °C. Was de aardbeien (200 g) en snijd deze doormidden. Pureer ze met de poedersuiker (2 el) en het citroensap (1 el) totdat er een saus ontstaat. Zet de saus in de koelkast. Verdeel vlak voor serveren wat aardbeiensaus over de ijsjes, net alsof het de tomatensaus van de pasta is. Strooi over ieder ijsje eventueel nog witte chocoladeschaafsel - al was het parmezaan voor bij de pasta.
Vergelijkbare recepten
Toetjes
Toetjes
Toetjes