Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng de melk in een steelpannetje met de boter en het zout al roerend aan de kook tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur, voeg al roerend de bloem toe en roer dit met een garde tot een glad deeg. Zet de pan op een laag vuur en blijf roeren totdat het soezen deeg als een bal van de pan los laat.
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 210 °C
Temperatuur heteluchtoven: 190 °C
Neem de pan van het vuur en giet geleidelijk onder goed roeren de losgeklopte eieren er door tot een glad en glanzend deeg ontstaat dat in stukken van de lepel valt. Roer tot slot het gezeefde bakpoeder erdoor.
Maak met 2 eetlepels 12 middelgrote beslagdopjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte in verband met het rijzen van het soezen deeg. Bak de soezen in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen goed afkoelen.
Bereid het glazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Knip de zakjes open en giet het glazuur in een klein schaaltje. Haal de bovenkant van de soes voorzichtig door het glazuur en laat het opdrogen.
Klop de slagroom (zonder suiker) luchtig. Roer de jam glad door het door een zeef te wrijven. Meng de slagroom en de jam met een pollepel rustig door elkaar.
Snijd of knip de soezen horizontaal door, leg de bovenkanten apart. Schep op de onderkant van de soezen de room en plaats de bovenkant (met glazuur) op de room.
Vergelijkbare recepten
Gebak
Gebak
Gebak