Schil de appels en snijd ze elk in 4 parten. Verwijder de klokhuizen.
Baktijd: 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Leg de parten appel in een koekenpan pan, voeg 30 gram boter en ca. 100 g van de Karamelsaus toe en stoof de appels op laag vuur in ca. 10 minuten wat zachter. Schep tussentijds een keer om.
Laat de deegplakjes ontdooien zoals aangegeven op de verpakking. Leg de deeglapjes (zonder folie) op elkaar, steeds een beetje verspringend, en rol het uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnee. Snijd de rand netjes bij.
Neem de appels uit de pan. Bestrijk de bodem van de quichevorm met de rest van de boter. Leg de appels met de bolle kant naar beneden in de vorm. Schenk de warme karamel uit de pan erover en knijp de rest van de Karamelsaus gelijkmatig over de appels.
Leg het deeg over de appels en vouw de rand naar beneden om de appels. Bak de tarte tatin in de oven.
Baktijd: 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Haal de tarte tatin na het bakken uit de oven en keer de taart op een ruime serveerschaal. Serveer de tarte tatin warm met kaneelijs of losgeklopte crème fraîche.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart