Doe alle droge ingrediënten (tarwebloem en gist extra snel) in een mengkom en voeg het water en de olijfolie toe.
Meng alles eerst 1 minuut goed door elkaar op de laagste stand van de mixer.
Kneed het deeg daarna ongeveer 5 minuten op de middelste stand tot het glad en soepel is. Kneed het deeg eventueel verder met de hand.
Laat het deeg in de mengkom, afgedekt met plastic, ongeveer 5 minuten rusten bij kamertemperatuur. Verdeel het deeg voor pizza's in 2 stukken, maak er bolletjes van en laat ze kort rusten.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad en leg het op de bakplaat of pizzavorm. Gebruik bakpapier om plakken te voorkomen.
Laat de pizza's ongeveer 15 minuten rijzen voordat je ze bakt.
Beleg het pizzadeeg met de toppings van jouw keuze. Voor inspiratie en smakelijke ideeën, ga naar stap 8. Daar vind je twee heerlijke recepten voor pizzasauzen en toppings die perfect zijn voor je pizza!
Verwarm de oven 15 minuten voor het bakken voor.
Plaats de pizzavorm of bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de pizza's ongeveer 20 tot 25 minuten
Positie rooster: Midden
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Om de tomatensaus te maken heb je nodig: 0,5 teen knoflook, 1 el olijfolie, 0,5 blik gepelde tomaten, 0,5 tl oregano, en zout en peper naar smaak.
Schil en plet de knoflook. Verhit de olijfolie in een sauspan en voeg de knoflook toe. Bak dit 10 seconden. Voeg de gepelde tomaten toe aan de pan. Voeg de oregano, zout en peper toe. Breng de saus aan de kook en laat het op middelhoog vuur 4 minuten pruttelen. Gebruik een staafmixer om de saus grof te pureren en laat deze afkoelen. Verdeel de tomatensaus over het uitgerolde deeg in gelijke porties en gebruik de bolle kant van een opscheplepel om de saus te verspreiden. Laat aan de rand ongeveer 1½ cm vrij..
Om de truffelpizza te maken heb je nodig: 1 el truffeltapenade, 125 g mascarpone, 50 g prosciutto crudo (rauwe Italiaanse ham), 40 g geraspte Grana Padano, en 50 g rucola.
Roer de truffeltapenade door de mascarpone en breng op smaak met peper. Doe het mengsel in een spuitzak met een smalle spuitmond. Snijd de rauwe ham in stukjes van ongeveer 2x2 cm en rasp de Grana Padano grof. Gebruik de spuitzak om het mascarponemengsel in een spiraal van binnen naar buiten op de pizza te spuiten, met ongeveer ½ cm ruimte tussen de ringen. Verdeel de stukjes ham over de pizza's.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis
Basis