Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen. Verwarm de Dr. Oetker Choco Dip wit volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat de chocodip gesmolten is. Leg een aantal marshmallows en cocktailprikkertjes klaar.
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 22 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Prik de cocktailprikkers in de marshmallows.
Doop de marshmallows in de witte chocodip. Zet ze op een stevige ondergrond en laat ze drogen.
Maak botercrème zoals aangegeven op de verpakking. Neem een grote spuitmond, zoals Wilton 012 (round carded). Vul de spuitzak met botercrème.
Spuit eerst de buitenste rand op de cupcake. Vul dan ook de binnenkant van de cupcake. Zorg dat deze vulling niet hoger komt dan de buitenste rand. Spuit nu de tweede rand en vul deze ook weer op. Spuit als laatste de derde rand.
Rol uit oranje marsepein gelijke bolletjes en rol deze uit tot een punt (wortelvorm). Maak van groene en/of bruine marsepein per sneeuwpop 3 gelijke bolletjes voor de 'knopen'.
Spuit met een chocostift (donkerbruin) de ogen op het hoofd en kleine stipjes voor de mond.
Prik het hoofd van de sneeuwpop in de cupcake en duw de knopen zachtjes in de botercrème onder elkaar.
Teken met de chocostift aan het lijfje twee armpjes met 3 vingers.
Varieer met allerlei kleuren knopen en/of maak van marsepein/fondant een muts voor op het hoofd van de sneeuwpop.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes