Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem.
Doe de Wolken Vanille mix in een beslagkom en voeg de eieren, slagroom en speculaaskruiden toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Bak de speculaastaart in 50-55 minuten gaar.
Positie rooster: Onder
Baktijd: 50 - 55 Minuten
Laat de sinterklaastaart zonder de springvormrand afkoelen op een rooster.
Maak dan de pepernotencrème. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking. Hak 50 gram pepernoten fijn en spatel deze door de botercrème. Zet de pepernotencrème in de koelkast totdat je ‘m gaat gebruiken.
Als de sinterklaastaart is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen snijden. Snijd hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.
Besmeer de onderste taartlaag met Cake & Taart Vulling Choco. Hak ongeveer 2 handjes kruidnoten grof en verdeel deze over de chocovulling. Leg dan de volgende taartlaag erop.
Bestrijk deze taart met een flinke schep kruidnotenbotercrème en strooi hier ook weer gehakte kruidnoten overheen. Leg de laatste cakelaag erop.
Maak er nu een echte sinterklaastaart van. Bestrijk de hele Sinterklaastaart met de kruidnotenbotercrème en laat de sinterklaastaart iets opstijven in de koelkast.
Verwarm als laatste het choco glazuur (kijk op de verpakking) en schenk de glazuur over de taart, zodat je van die ‘drips’ krijgt. Versier daarna de Sinterklaastaart met sinterklaassnoep.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart