Zorg ervoor dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Plaats 12 cupcakevormpjes op de bakplaat.
Doe de cupcakemix, de eieren en de melk, een eetlepel koekkruiden en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.
Verdeel het speculaascake beslag over de cakevormpjes, ongeveer vullen tot de helft. Bak de speculaascakejes in ongeveer 22 minuten gaar.
Positie rooster: Midden
Baktijd: ongeveer 20 - 27 Minuten
Haal de speculaascakejes uit de oven en laat ze goed afkoelen op een rooster.
Hak de chocolade fijn.
Klop 100 gram zachte boter op de laagste stand met de mixer met gardes in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk en de mix voor botercrème toe en mix het in ongeveer ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel langs de rand van de kom zodat de boter goed lost komt en klop de massa in ca. 1 minuut tot een luchtige botercrème.
Schep met een lepel voorzichtig de gehakte chocolade door de botercrème. Vul de spuitzak met de botercrème.
Pel de mandarijn en deel in partjes. Hak een handje chocoladepepernoten in grove stukken.
Spuit met een spuitzak toeven op de speculaascakejes en decoreer met partjes mandarijn en chocoladepepernoten en eventueel wat sinterklaasschuimpjes.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes