Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.
Haal de bakplaat uit de oven en plaats de Cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor (de temperatuur vind je op de zijkant van de verpakking).
Doe de cupcake mix, de eieren, de melk, de boter een eetlepel koekkruiden in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. Laat de cupcakes vervolgens goed afkoelen.
Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de Mix voor de botercrème toe.
Als alternatief voor zelfgemaakte botercrème kun je ook 2 zakjes Dr. Oetker Topping Wit gebruiken.
Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Vul de spuitzak met de crème zonder spuitmond.
Snijd van alle kleuren fondant, met een scherp mesje, blokjes van ongeveer 1 x 2 centimeter en duw de hoekjes iets terug tot ze minder scherp zijn. Dit zijn de pakjes.
Kneed van iedere kleur fondant een stukje tot het soepel is. Bestuif een werkblad met wat poedersuiker en rol iedere kleur fondant met de roller uit tot een dunne plak. Snijd met het mesje dunne rechte reepjes van de plakjes fondant. Bevochtig de pakjes licht met wat water en plak er kruislings een reepje fondant van een andere kleur op. Dit is het lintje om het pakje.
Snijd een stukje reep af van 3 centimeter en vouw beide uiteinden terug naar het midden en plak daar vast. Pak dan een stukje reep van 1 centimeter en rol dit over het midden van het eerste stukje. Dit is de basisstrik. Snijd tot slot twee stukjes van 1 centimeter af en plak die schuin vast onder de strik. Plak nu de hele strik op de kruising van de twee linten op het pakje.
Spuit een flinke toef topping of botercrème op de cupcake en versier met de sinterklaascadeautjes van fondant en gekleurde chocoladesnoepjes.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes