Verdeel de cupcake vormpjes over de bakvorm.
Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de cupcake vormpjes gelijkmatig met een dun laagje kruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet ze in de cupcakevorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Doe het sinaasappelsap (400 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtig kwarktaart mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Verdeel het kwarktaart mengsel met behulp van een spuitzak over de cupcake vormpjes. Laat de kwarktaartjes ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.
Haal de kwarktaartjes uit de cupcake vorm. Spuit met vanille topping een toefje op ieder kwarktaartje.
Maak met twee cupcakevormpjes een bloem. Plak of niet deze vast aan het uiteinde van het rietje. Knip alle rietjes door het midden.
Prik de bloem in het midden van de toef vanilletopping. De kwarktaartjes zijn klaar om uit te delen!
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes