Vouw de taartvorm (volg de instructies op de taartvorm) en zet deze op een plat bord.
Smelt 35 g boter in een pannetje.
Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de taartvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.
Meng de kwark met het sinaasappelsap. Meng het met een mixer met gardes op de middelste stand tot een glad mengsel.
Voeg de slagroom in en de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 30 seconden goed door elkaar. Klopt het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Schenk het taartmengsel over de bodem in de taartvorm.
Laat de taart op het bord ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd voor het serveren de rand los van de taart met behulp van een mesje.
Versier de kwarktaart eventueel met toefjes slagroom en vers fruit.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart