Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in. Snijd de harde boter in kleine stukjes en doe ze in een beslagkom. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg het toe. Voeg de Vanillesuiker, kwark, zout en ei toe. Kneed het geheel met de hand tot een samenhangend scones deeg. Voeg de gewelde rozijnen toe en kneed het scones deeg nog eens goed door.
Rol het deeg uit tot een lap van circa 2 cm dik. Steek of snijd rondjes met een doorsnede van circa 5 cm uit de deeglap en leg ze op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones gaar en goudbruin.
Baktijd: 20 - 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 200 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Serveer de scones met aardbeienjam en geklopte slagroom.
Vergelijkbare recepten
Basis
Basis