Laat de kersen uitlekken in een zeef. Hou ongeveer 12 kersen apart voor de decoratie. Plaats papieren vormpjes in de muffinvorm en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 1 eetlepel cacaopoeder toe aan het beslag. Roer tot slot de chocolate chips door het beslag. Verdeel 1 eetlepel van het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes. Verdeel daarna de helft van de kersen over de cupcakes. Schep hierna de rest van het beslag gelijkmatig over de kersen en schep als laatste de overige kersen op de cupcakes. Zet de cupcakes in de oven en bak voor ongeveer 22 minuten.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Haal de muffins uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
Mix de ongeklopte slagroom met de roomkaas op de laagste stand. Voeg de suiker, vanillesuiker en klop-fix toe en klop stijf. Breng op smaak met kirsch. Doe de slagroom in een spuitzak met grote sterpunt en spuit grote toefjes op de cupcakes.
Decoreer de cupcakes met kersen en bruine chocoladevlokken. Zet de cupcakes in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.
Vergelijkbare recepten
Cupcakes
Cupcakes
Cupcakes