Vet de springvorm in met boter of Dr. Oetker Bakspray. Bak de taartbodem volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de taartbodem goed afkoelen.
Baktijd: 30 - 40 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 170 °C
Bereid vervolgens de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 100 ml melk en 25 ml rum en ca. drie druppels aroma.
Vervang 200 ml water door 125 ml slagroom en 175 ml water. Bereid de banketbakkersroom (70 g) verder volgens de bereidingswijze van de verpakking.
Snijd de taart 2 maal horizontaal door midden (in 3 lagen). Gebruik hiervoor een scherp kartelmes. Leg een hand zachtjes op de taart zodat deze niet verschuift en snijd de rumtaart voorzichtig horizontaal doormidden.
Strijk een dun laagje abrikozenjam op het onderste deel van de taart. Schep op het onderste deel van de taart de banketbakkersroom en verdeel het over de bodem. Leg het middelste deel van de rumtaart op de room en druk deze zachtjes aan.
Besprenkel eventueel de taartbodem met likeur. Schep ca. 1/3 deel van de rumcrème op de middelste taartbodem en verdeel de crème over de taart. Leg het laatste deel van de taart op de crème en druk deze zacht aan.
Besprenkel eventueel de bovenkant van de rumtaart ook met likeur. Schep een deel van de crème op de rumtaart voldoende om de rumtaart geheel te bestrijken met crème (maskeren).
Decoreer de rand met Dr. Oetker Nougatine. Druk de Nougatine met de hand voorzichtig tegen de zijkant van de taart. Doe dit tot dat de gehele zijkant van de taart versierd is.
Verdeel de rumtaart eerst in twaalf punten (niet snijden). Spuit met de crème aan de rand van de rumtaart twaalf cirkels en vervolgens van de cirkel naar de binnen in de vorm van een soort spiraal.
Vul de cirkels met abrikozenjam en decoreer de taart verder met chocolade vlokken en chococrispies uit de Regenboogfantasie.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart