Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Baktijd: 10 - 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Meng zelfrijzend bakmeel, zout, Vanillesuiker, suiker, kaneel en boter in een kom en kneed het met de mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Voeg bijna al het losgeklopte ei toe en kneed het snel tot een soepel, stevig scones deeg. Voeg als het te droog is al knedend wat karnemelk toe.
Kneed de rozijnen door het deeg. Rol het deeg uit tot een lap met een dikte van 1 cm. Dip het glas in een laagje bloem en steek hiermee zoveel mogelijk rondjes uit het deeg. Leg ze op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen en herhaal het uitrollen en uitsteken.
Kwast de scones dun in met de rest van het ei. Bak de rozijnen scones middenin de oven goudbruin en gaar (ze mogen wat indeuken bij het indrukken). Schuif de scones met bakpapier op een rooster en laat ze afkoelen.
Baktijd: 10 - 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C
Temperatuur heteluchtoven: 200 °C
Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk de scones met een dikke laag glazuur. Bestrooi de scones met grove kaneelsuiker.
Vergelijkbare recepten
Brood
Brood
Brood