Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Meng de boter en de basterdsuiker door elkaar en voeg bloem, de Vanillesuiker, de Backin en melk toe. Meng het geheel vervolgens tot een deeg.
Baktijd: 35 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Leg op de bodem van de springvorm bakpapier en vet de rand in met boter of Dr Oetker Bakspray. Bekleed de bodem en de rand van de bakvorm tot ca. 2,5 cm hoog met het deeg.
Meng de Amandelspijs met de eieren. Voeg de eieren gelijkmatig toe om klontjes te voorkomen. Voeg boter en de Citroenrasp toe en klop het geheel ca. 1 minuut met een mixer. Voeg bloem en de Backin toe en meng het geheel met de mixer op stand 1 kort door elkaar.
Schep de amandelvulling in de vorm en bak de taartbodem in ca. 35 minuten gaar. Laat de bodem na het bakken goed afkoelen. De bodem mag na het bakken iets inzakken.
Bereid de Banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking met slagroom. Verdeel de room over de goed afgekoelde taartbodem. Laat daarbij ongeveer 1,5 cm van de rand vrij. Plaats de fruittaart in de koelkast.
Was, schil en snijd het fruit naar keuze. Maak de fruittaart naar eigen smaak op met vers fruit. Je kunt de fruittaart ook op maken in punten. Snijd de fruittaart in punten en versier elke punt met vers fruit.
Bereid de Taartina volgens de aanwijzingen op de verpakking met 125 ml sinaasappelsap en 175 ml water. Breng met behulp van een kwast gelei aan op het fruit. Je hoeft niet alle gelei te gebruiken op de fruittaart.
Vergelijkbare recepten
Taart
Taart
Taart